Nieuws

Doet u mee in de gemeente Berg en Dal? De Mozartkring

De Mozartkring Gelre-Niederrhein biedt een podium aan jonge, getalenteerde musici. En organiseert concerten van bekende musici en muziekgroepen. Daarnaast organiseert de Mozartkring activiteiten rondom de concerten in het zogenoemde 'rondom-programma'. Bijvoorbeeld een museumbezoek , een lezing, rondleiding of een diner na het concert. 

Doet u ook mee met de activiteiten van De Mozartkring? Kijk voor meer informatie op www.mozartkring.nl. Of neem contact op met Paul Ekelschot via telefoonnummers 024-663 33 91, 06-13 63 28 55 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Muziek van Mozart

Bij De Mozartkring staat het uitvoeren van de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart en tijdgenoten centraal. Maar ook muziek van latere componisten die bijvoorbeeld zijn geïnspireerd door Mozart. Zoals onze naam al aangeeft is de Mozartkring actief in de regio Gelre-Niederrhein. Dat is ruwweg het gebied rond Nijmegen, Arnhem en Kleef. De concerten worden op diverse locaties gegeven, zoveel mogelijk in historische gebouwen. Of gebouwen die interessant zijn als het gaat om bouwkunst. Die gebouwen moeten wel een goede akoestiek hebben. Dat wil zeggen dat het geluid er goed moet klinken. 

Zondagmiddag

De concerten zijn meestal op de zondagmiddagen om 15.00 uur. Dit jaar zijn/waren er concerten in Hotel Erica Berg en Dal (The Hague String Trio) , de Grote kerk in Velp (Benjamin Gatuzz & Giuseppe D'Elia) , de Martinuskerk in Cuijk (Ton Koopman, Tini Mathot, Johannette Zomer), de Antoniuskerk in Wijchen (Nederlands Jeugd Strijkorkest), Kastell Goch (Niederrhein Quartett), de Stadthalle Kleve (Animato Quartett) en de Kapel Zusters van Julie Postel in Boxmeer (Ursula Dütschler & Raymond Honing). 

In 2024 bestaat de Mozartkring 35 jaar en bestaat het programma uit fantastische optredens van bekende musici. 

De werkgroep ‘Doet u ook mee in Berg en Dal’ is een werkgroep van vrijwilligers. Zij worden ondersteund door Forte Welzijn en de gemeente. De werkgroep wil graag laten zien hoeveel mooie dingen er voor inwoners te doen zijn in de gemeente. Doet u ook mee?