Nieuws

Doet u ook mee in Berg en Dal? Digitaal op weg in de bieb

Doet u ook mee in Berg en Dal?

Digitaal op weg in de bieb

Bibliotheek Gelderland Zuid biedt verschillende cursussen en inloopspreekuren aan die u helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Dat doet ze samen met KBO Groesbeek/De Horst, SWOM en SeniorWeb. U hoeft geen lid te zijn en het is gratisBij de bibliotheek staan ervaren vrijwilligers en medewerkers voor u klaar. Doet u ook mee? 

Welke activiteiten zijn er?

Hieronder staat informatie over de verschillende activiteiten. De activiteiten vinden plaats in Bibliotheek Groesbeek, Beek-Ubbergen en Millingen aan de Rijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pauline Dircks via 06-86 81 72 89 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of ga naar de website www.obgz.nl

 1. Digitale Hulplijn 024-327 49 99
  Iedereen kan bij deze hulplijn terecht met vragen over werken met de computer, smartphone, tablet, e-books, de online bibliotheek of andere digitale zaken.
 2. Computercursus 
  Kennismaken met de computer, het internet en social media. 
 3. Digitaal Café
  Inloopspreekuur voor al uw vragen over digitale zaken.
 4. Informatiepunt Digitale Overheid
  Voor al uw vragen over de digitale overheid zoals rijbewijs verlengen, AOW aanvragen, belastingen en toeslagen aanvragen. 
 5. Cursus werken met de digitale overheid
  Leren omgaan met websites van de overheid. Denk aan DigiD aanvragen of afspraken maken via internet. 

Er zijn ook andere trainingen

Buiten de Bibliotheek worden ook computertrainingen aangeboden. Wilt u weten of er in uw omgeving iets georganiseerd wordt? Neem dan contact op met Forte Welzijn: (0)85-040 60 66.

Wat zijn de voordelen van digitaal vaardig zijn?

Digitale ontwikkelingen zijn er om het mensen gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld geen lange wachtrijen bij het belastingkantoor of de bank door het bestaan van DigiD en iDEAL. Maar digitaal vaardig zijn breng ook andere leuke dingen met zich mee. Bijvoorbeeld videobellen via WhatsApp met vrienden of familie die ver weg wonen. Of via de digitale agenda op de hoogte blijven van leuke activiteiten. Als u digitaal vaardig bent heeft u minder angst om fouten te maken en dus minder stress. Verder is het fijn om digitale privézaken zelf te kunnen regelen. 

De werkgroep ‘Doet u ook mee in Berg en Dal’ is een werkgroep van vrijwilligers. Zij worden ondersteund door Forte Welzijn en de gemeente. De werkgroep wil graag laten zien hoeveel mooie dingen er voor inwoners te doen zijn in de gemeente. Doet u ook mee?